בעוד ההתקרחות הגברית נחשבת ל"גברית" ולסמל לרמת טסטוסטרון גבוהה (ההורמון הזכרי), החברה מתייחסת בהרבה פחות סימפטיה, אהדה והאלהה, לנשים ששיערן מתדלדל. בעיקר, כי, בניגוד לגברים, אשר אצלם הקרחת מזוהה עם תורשה (גנטיקה), אצל נשים, הגורמים האפשריים להתדלדלות השיער הינם מרובים, ומרביתם, מסמלים מצבים "חלשים" או לא בריאים, כדיאטת כסאח, תזונה לא מאוזנת, חוסר איזון הורמונאלי, שימוש בתכשירי שיער זולים או בשירותיו של ספר לא מיומן, טראומה גופנית, סטרס וכן הלאה. כן, גם נטייה גנטית נמצאת שם, אי-שם בסוף רשימת הגורמים, אבל נדיר מאד להעלות על הדעת אותה כגורם האסוציאטיבי הראשון, כאשר אנחנו פוגשים אישה ששיערה מתדלדל.
האם תהליך השתלת שיער לנשים נפוץ כל כך?
הסיבות שמנינו בהתחלה הן מקצת מהסיבות לכך, כי, כצעד ראשון, במקרים בהם נשירת השיער אצל אישה מגיעה באופן פתאומי, ולכאורה, ללא סיבה נראית לעין, ביצוע סדרת הבדיקות הנדרשת אצל רופא המשפחה, היא הצעד הנדרש. לאחר מכן, במידה והבעיה איננה נפתרת, מומלץ להתחיל בבחינת החלופות המורכבות יותר, כדוגמת השתלת שיער לנשים בטורקיה. אגב, הסיבה לכך שיש לערב רופא בשלב הראשון, ולא לרוץ לחפש מיד השתלת שיער לנשים, היא כי, בחלק גדול מהמקרים, תשולב השתלת שיער לנשים עם הטיפול התרופתי עליו ימליץ הרופא המטפל.
סוגי ההתקרחות המצריכים השתלת שיער לנשים:
בדיוק כמו הגורמים להתקרחות, גם צורת ההתקרחות אצל נשים שונה מזו המופיעה אצל גברים. של הגבר. ככלל, ניתן לומר שנשים אינן מתקרחות כליל, אלא שיערן מתדלדל ברמה זו או אחרת לכל שטח הראש. זאת, בניגוד לגברים, שאצלם האזור התורם את זקיקי השיער להשתלה הוא אזור בעל צמיחת שיער סמיכה וצפופה יותר. כמו הגברים, גם נשים חוות נסיגה של קו השיער מהמצח ומעלה, בין אם בסגנון ההתקרחות הגברית (מפרצים דלילי שיער בשני צידי המצח), אובדן קו השיער המקורי בשל תסרוקות קוקו מתוח במשך שנים, או, אפילו, ניתוחי מתיחת פנים, אשר הצלקות שהם יצרו אינן מצמיחות שיער באופן טבעי.
סוגי השתלת שיער לנשים שהיו בעבר:
בשלב הראשון, ינקה הרופא את עור הקרקפת של המטופלת באופן יסודי ויזריק את החומר המאלחש שמטרתו לאלחש את התחושה בעורף של המטופלת - קו השיער התחתון, אשר עתיד לתרום את זקיקי השיער. לפי קריטריונים שונים, עתיד הרופא לבחור באחת משתי שיטות בסיסיות לאיסוף זקיקי השיער: FUT (Follicular Unit Transplantation) או FUE (Follicular Unit Extraction). בהתאם לדרך הנבחרת יבצע הרופא את איסוף הזקיקים מהאזור התורם:
FUT (Follicular Unit Transplantation) - בטכניקה זו מוסרת רצועת העור והשיער הדקה מעורף המטופלת והאזור נתפר, כשתהליך האיסוף עצמו משאיר אחריו צלקת דקה.
FUE (Follicular Unit Extraction) - בטכניקה זו מתבצע איסוף זקיקי השיער במחורר, אשר מבצע חתך קטנטן בעור הקרקפת שמסביב לזקיק השיער ושולף את הזקיק מהאזור התורם. החורים הזעירים שהמחורר מותיר אחריו בלתי ניתנים לזיהוי לאחר ההחלמה.