קונדילומה - תסמינים, הדבקה וטיפול
מהם גורמי הסיכון להידבקות בקונדילומה?
קיום יחסי מין לא מוגנים, ריבוי בני זוג שעברם המיני אינו ידוע או מערכת חיסונית מדוכאת, הם גורמי הסיכון העיקריים להידבקות בוירוס הפפילומה האנושי ולהתפתחות קונדילומה אך הדבקה עלולה להתרחש גם דרך חפצים כגון: תחתונים, וויברטורים נגועים, מושבי אסלה נגועים ועוד. הגילאים השכיחים ביותר להידבקות בקונדילומה הם 17-33 כאשר הזנים 6 ו-11 מהווים 90% מהסיכון להידבקות. 80% מהגברים והנשים הפעילים מינית שלא חוסנו במועד, יידבקו בנגיף במהלך חייהם. חשוב לדעת כי השימוש בקונדום עשוי לסייע למנוע הדבקה אך לא באופן מלא וזאת כיוון שחיכוך בעור נגוע מחוץ לקונדום עלול לגרום להדבקה. רק חלק מהאנשים אשר נדבקו בקונדילומה יפתחו סימני היכר בצורת יבלות ולכן, הם עלולים להדביק את בני זוגם ללא ידיעה כי הם למעשה, נשאים של הוירוס.
כיצד תזהו יבלות קונדילומה?
יבלות הקונדילומה מופיעות כבליטות קטנות על פני העור באזור איברי המין. מרקמם עשוי להיות מחוספס כשל כרובית או חלק כגרגר תירס. לרוב, יופיעו היבלות בצבע הגוף או בצבעים לבן וחום. היבלות אינן כואבות אך הן נוטות לגרד ולהציק ובכך, לפגוע באיכות החיים. בנוסף, עלולות היבלות לגרום לפגום בדימוי העצמי ולגרום לרגשות אשמה ובושה.
תסמיני הקונדילומה
תסמיני הקונדילומה מופיעים בצורות שונות ובהן : גרד, יבלות באיברי המין, דימום, סדק, אי נוחות באזור, בליטות, חספוס או כתמים.
מהי חשיבותו של הטיפול המהיר בקונדילומה ?
על הטיפול ביבלות הקונדילומה להיות מהיר הן בשל נטיית היבלות להתפשטות והתרבות והן ביכולת היבלות להדביק כל מי שבא במגע עמן. חשיבות הטיפול המהיר בקרב שנים היא קריטית שכן, נמצא כי כ-90% מגורמי הסיכון לפיתוח סרטן צוואר הרחם, נגרמו עקב חוסר טיפול בזמן במחלה. במרפאות המומחים של רשת לייזר פרו בפריסה ארצית, מודעים לחשיבות הטיפול המהיר ומשתדלים להעניק עדיפות למטופלי קונדילומה. רשת לייזר פרו, מאפשרת קביעת תורים מהיום להיום ומהיום למחר וזאת, על מנת להעניק את הטיפול המהיר ביותר לצורך הסרת הנגעים ומניעת התפשטותם של נגעים חדשים. הטיפול באמצעות טכנולוגית לייזר מתקדמת, הוא היחיד המעודד את מערכת החיסון לסילוק הנגיף מהגוף במהירות.
כיצד ניתן למנוע הידבקות בקונדילומה?
חיסון גרדסיל לבנים ולבנות
הוא החיסון היעיל ביותר למניעת סרטן קונדילומה צוואר הרחם וכן יבלות באיברי המין הנגרמות על ידי נגיף הפפילומה. החיסון מומלץ לנשים עד גיל 45 והוא ניתן במערכת החינוך לנערות ולנערים בכיתה ח'. (לבנים, ניתן החיסון עד גיל 26) . החיסון אינו אפקטיבי לטיפול בווירוס לאחר התרחשות ההדבקה.
בדיקת PAP ומעקב גניקולוגי
בדיקת PAP היא בדיקת משטח צוואר הרחם המסייעת לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם והיא מומלצת עבור נשים בגילאי 25-65 מידי שלוש שנים. במהלך בדיקת הפאפ, ניתן לזהות נגעי קונדילומה וכן נוכחות של וירוס ה-HPV.
טיפול מהיר ומתקדם בקונדילומה:
קליניקות לייזר פרו מתמחות בטיפולי לייזר של הדור החדש ובעלות הציוד הטכנולוגי המתקדם בעולם שנושא את כל תווי הבטיחות והאישורים של FDA ו EU (משרד הבריאות האמריקאי והאירופאי) להסרת קונדילומה.
טיפול בקונדילומה באזור איברי המין דורשות מומחיות, ניסיון ומקצועיות רבה.
הטיפולים גם מחייבים מהקליניקה המטפלת להתאים למטופל/ת את הטיפול האפקטיבי עבורם, מבחינת אורך גל הלייזר, זמן הטיפול, תוצאות וכד' וכל זאת על מנת לעשות את הטיפול כמה שיותר ידידותי למטופל/ת ונטול כאב.
טיפול בקונדילומה באזור איברי המין דורשות מומחיות, ניסיון ומקצועיות רבה.
הטיפולים גם מחייבים מהקליניקה המטפלת להתאים למטופל/ת את הטיפול האפקטיבי עבורם, מבחינת אורך גל הלייזר, זמן הטיפול, תוצאות וכד' וכל זאת על מנת לעשות את הטיפול כמה שיותר ידידותי למטופל/ת ונטול כאב.
אצלנו, במרכזי לייזר פרו בכל רחבי הארץ, תוכלו לקבל את כל ההדרכה והמידע על טיפול בקונדילומה וללא כל התחייבות והכל בסניף הקרוב לביתכם.